På svenska

In English

Tilastokoulu

Huom! Huom! Tilastokoulun kursseja ollaan muuttamassa tilasto-oppaiksi. Löydät jatkossa uusimmat oppaat Opi tilastoista -sivustolta. Nämä oppaat ovat jo julkaistu:

  • Suomen tilastojen historia
  • Tehokas tilastotiedonhaku
  • Kuinka teen tilastotutkimuksen? 

Seuraa Opi tilastoista -sivustoa, niin löydät uusimmat tilastoaiheiset oppaat, muuta itseopiskelumateriaalia sekä kuuntelu- ja katseluvinkkejä.

-------------

Tilastokoulussa saat hyödyllistä perustietoa tilastoista ja niiden käyttömahdollisuuksista. Opit ymmärtämään ja tulkitsemaan tilastoja sekä tuntemaan tilastollisia peruskäsitteitä. Oppimateriaaleista saat tietoa myös tilastollisesta tutkimuksesta sekä tilastollisen aineiston käyttömahdollisuuksista oman työsi tai opiskelujesi tueksi.

Tilastojen ABC -kurssi tutustuttaa sinut tilastojen maailmaan. Siitä voi myös hyvin kerrata tilastojen perusasioita. Muut kurssit pureutuvat syvällisemmin omaan aihealueeseensa.

Muut oppimateriaalit -kohtaan on koottu oppimateriaaleja, tiedonlähdevinkkejä ja tietoa tilastokilpailuista erikseen opettajille ja opiskelijoille.

Otamme mielellämme vastaan palautetta, jonka pohjalta kehitämme palvelua edelleen. Voit olla meihin sähköpostitse yhteydessä: info@tilastokeskus.fi.

Kurssit

Tilastojen ABCTilastojen ABCIndeksitIndeksitKansantalouden tilinpitoKansantalouden tilinpitoVäestötieteen perusteetVäestötieteen perusteetTyömarkkinatilastotTyömarkkinatilastotTutkimusaineistot etäkäytössäTutkimusaineistot etäkäytössäSuomen tilastojen historiaSuomen tilastojen historiaTilastotiedon hakuTilastotiedon hakuJohdatus tilastotieteeseenJohdatus tilastotieteeseenTilastoteemakartatTilastoteemakartatKuinka teen tilastotutkimuksen?Kuinka teen tilastotutkimuksen?

Muut oppimateriaalit

OpettajalleOpiskelijalle

Jaa