Tilastokoulu

Uudistamme oppimateriaalejamme

Näitä sivuja ei enää päivitetä, sillä Tilastokoulun kursseja ollaan muuttamassa tilasto-oppaiksi. Löydät jatkossa uudet oppaat Opi tilastoista -sivustolta.

Nämä oppaat on jo julkaistu:  

Seuraa Opi tilastoista -sivua, niin löydät uusimmat tilastoaiheiset oppaat, muuta itseopiskelumateriaalia sekä kuuntelu- ja katseluvinkkejä. Sivuilta löydät myös tietoa tilastokilpailuista.

Uusista tilasto-oppaista saat hyödyllistä perustietoa tilastoista ja niiden käyttömahdollisuuksista. Opit ymmärtämään ja tulkitsemaan tilastoja sekä tuntemaan tilastollisia peruskäsitteitä. Oppimateriaaleista saat tietoa myös tilastollisesta tutkimuksesta sekä tilastollisen aineiston käyttömahdollisuuksista oman työsi tai opiskelujesi tueksi.

Lisätietoja: info@stat.fi.

Tilastokilpailut

Tilastokilpailujen tavoitteena on herättää uteliaisuus tilastotietoa kohtaan ja haastaa oppilaat soveltamaan tilasto-osaamista käytännössä. Tutustu kilpailuihin ja osallistu!

Tilastokoulun vanhoja kursseja ei enää päivitetä

Aiempia Tilastokoulun kursseja ei enää päivitetä. Pääset kuitenkin vielä käyttämään kurssien sisältöjä seuraavan kohdan linkeistä.

Kurssit

Tilastojen ABCTilastojen ABCIndeksitIndeksitKansantalouden tilinpitoKansantalouden tilinpitoVäestötieteen perusteetVäestötieteen perusteetTyömarkkinatilastotTyömarkkinatilastotTutkimusaineistot etäkäytössäTutkimusaineistot etäkäytössäSuomen tilastojen historiaSuomen tilastojen historiaTilastotiedon hakuTilastotiedon hakuJohdatus tilastotieteeseenJohdatus tilastotieteeseenTilastoteemakartatTilastoteemakartatKuinka teen tilastotutkimuksen?Kuinka teen tilastotutkimuksen?

Muut oppimateriaalit

OpettajalleOpiskelijalle