Tilastotiedon haku

Oppitunti:
Aihe:
Harjoitukset 1 2 3

Tulli: tuonti- ja vientitilastoLamppu-symboli

Kuinka paljon Suomeen tuotiin flyygeleitä vuonna 2014? Mistä maasta niitä tuotiin eniten? Viedäänkö flyygeleitä Suomesta?

Vastaus:

Vuonna 2014 Suomeen tuotiin 17 592 flyygeliä. Eniten niitä tuotiin Japanista: 10 612 kpl. Suomesta ei viety ulkomailla flyygeleitä vuonna 2014. 

Ylläoleva tilasto löytyi näin:

Suomen ulkomaankaupan tilastot laatii Tulli. Selvitä ensin flyygeleiden ulkomaankauppanimeke Tullin Nimikkeistöt ja luokitukset -sivulta, CN-luokituksesta, joka on Suomen ulkomaankauppatilaston käyttämä pääasiallinen luokittelustandardi.

Nimeke löytyy Jaksosta XVIII, Ryhmät 90–92: Optiset, valokuvaus-, elokuva-, mittaus-, tarkistus-, tarkkuus-, lääketieteelliset tai kirurgiset kojeet ja laitteet; Kellot; Soittimet; Niiden osat ja tarvikkeet. Flyygeleiden 6-numerotason CN-koodi on 92.01.10

Yksityiskohtaiset tuonti- ja vientitilastot voi poimia Uljas-tilastotietokannasta. Avaa ulkomaankauppatilaston CN-osio. Tee valintaikkunoihin seuraavat valinnat:

  1. Tavaraluokitus: Vaihda ensin tavaraluokitus CN6 -tasolle ja kirjoita Hae -kenttään koodi 920110 tai hae se listasta. Voit käyttää koodin hakuun myös laajennetun poiminnan sivua.
  2. Aika: 201412
  3. Maa: Valitse kaikki 250 maata klikkaamalla pientä sinistä neliötä/väkästä
  4. Suunta: Tuonti alkuperämaittain, Vienti määrämaittain
  5. Indikaattorit: Kum.paljous (kumuloitunut tammi-joulukuu). Huom. Indikaattorien yksiköiden koodit (esim. 1= kg, 33= kpl, 26=l) saadaan valitsemalla Indikaattorit-valintalaatikosta ”Paljouden yksikön koodi” ja ”Lisäpaljouden yksikön koodi” mukaan tilastoon.

Klikkaa: Hae taulukko. Poista nolla- ja viivarivit Muokkaa ja laske -kentässä.

Lisää hyödyllisiä Uljas-palvelun käyttöä helpottavia ohjeita: Uljas - käyttäjän opas


Takaisin oppimateriaaliin