Tilastotiedon haku

Oppitunti:
Aihe:
Harjoitukset 1 2

Terveydenhoitomenot OECD-maissaLamppu-symboli

Paljonko Suomessa, Norjassa ja Saksassa käytettiin varoja terveydenhoitoon vuonna 2014 (laskettuna osuutena bruttokansantuotteesta  GDP)?

Vastaus:

Taulukko. Terveydenhoitomenot osuutena bruttokansantuotteesta vuonna 2014

Maa Terveydenhoitomenot BKT:sta
Suomi   8,7 %
Norja   9,2 %
Saksa 11,1 %

Ratkaisuvaihtoehto 1. Haku OECD:n aihevalikosta

Valitse OECD:n etusivun valintanauhan Topics-kohdasta aihe terveys (Health), joka tarjoaa monipuolisen yleiskuvan terveystilastoista ja niiden lähteistä OECD:ssä. Yksityiskohtaisia tietoja varten valitse sen jälkeen sivun Data-laatikosta OECD Health Statistics 2015. Sivun alareunassa on useita hyödyllisiä tietolähteitä kuten avainindikaattoreiden valikoima Excel-muodossa Key Indicators. Heti ensimmäisenä on saatavilla pitkä aikasarja OECD-maiden terveysmenoista osuutena BKT:sta (Current expenditure on health, % of gross domestic product), josta voit poimia pyydetyt tiedot vaikka Excel-tiedostoa muokkaamalla.

Ratkaisuvaihtoehto 2. Haku OECD.Stat-tietokannasta

Tietokanta on avattavissa OECD Data -sivustolta. Terveystilasto-osioon pääsee suoraan myös Health statistics -sivuilta. Valitse sen jälkeen tietokannassa Health expenditure and financing (tarvitaan kaksi klikkausta). Tee avautuvassa taulukossa sen jälkeen tarvittavat rajausvalinnat taulukon vasemman yläreunan Customise/Selection-toiminnolla. Sen avulla valitaan vuosi 2014, kolme maata ja mittari (measure= Share of gross domestic product) halutun taulukon saamiseksi.  Vahvista valinnat aina View Data -toiminnolla. Valmiin taulukon voit Export-toiminnolla myös tallentaa esim. Exceliin.

Ohjeita


Takaisin oppimateriaaliin