Tilastotiedon haku

Oppitunti:
Aihe:

5.2.3 Euroopan keskuspankki EKP

Euroopan keskuspankki EKP (European Central Bank ECB) on EU-maiden rahoitusmarkkinoiden toimintaa kuvaavien rahoitustilastojen keskeinen lähde. Painopiste on erityisesti euroalueen eli euron käyttöönottaneiden maiden muodostaman alueen tilastoissa.

EKP on tilastojen kokoajana oikeudellisesti yhdenvertaisessa asemassa Eurostatin kanssa. Ne toimivat läheisessä yhteistyössä.

EKP kerää Euroopan keskuspankkijärjestelmän tehtävien hoitamiseen tarvittavaa tilastotietoa yhteistyössä kansallisten keskuspankkien kanssa (esimerkiksi Suomen Pankin). Euroopan keskuspankkijärjestelmän muodostavat EKP ja kaikkien EU:n jäsenvaltioiden kansalliset keskuspankit riippumatta siitä, ovatko jäsenvaltiot ottaneet euron käyttöön

Euroopan keskuspankin tilastot löytyvät ECB:n tilastosivuilta. Saatavilla on myös kansallisten keskuspankkien keskeisiä tilastoja.

Yksityiskohtaisimmat tilastotiedot ovat saatavissa Statistical Data Warehouse -osiossa. Se tarjoaa myös mahdollisuudet tietojen monipuoliseen jatkokäsittelyyn. 


Jaa